Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BITCOIN…wat is dat nu eigenlijk? Een presentatie!

januari 21, 2023 @ 19:30 - 22:30

Zaterdagavond 21 januari 2023 wordt een professionele presentatie over Bitcoin georganiseerd. Geïnteresseerden in het ‘hoe en wat’ van deze cryptocurrency kunnen deze avond een uitleg over Bitcoin en het verhaal daarachter verwachten. Ook is er de mogelijkheid om direct een Bitcoin-transactie te realiseren. Deze presentatie heeft nadrukkelijk geen commercieel oogpunt. Het is uitsluitend bedoeld als kennisdeling en bewustwording van het huidige financiële systeem en crypto-currencies in het bijzonder.

Aanmelden voor de gratis presentatie kan UITSLUITEND via email: [email protected] Aanmeldingen via app’s of anderzijds worden genegeerd. Aanmelden graag vóór 17 januari onder vermelding: Bitcoin presentatie 21 januari 2023

 

Tijdstip en locatie

Zaterdag avond 21 januari, 19.30 uur te: Jeugdhuus Beugen, Dorpsstraat 50b, 5835 AJ Beugen    

Programma

19:15 – 19:30  Inloop

19:30 – 19:45 Korte inleiding Stam 4.0

19:45 – 20:30 Bitcoin in de praktijk – Het huidige systeem

Pauze

21:00 – 21:45 Bitcoin in de praktijk – Wat is Bitcoin

Pauze

22:00 – 22:30 Bitcoin in de praktijk – Betalen met Bitcoin

 

 ———————————————————————————-

 Wat kun je allemaal verwachten?

Een eerlijk en op feiten gebaseerd verhaal over Bitcoin en het ontstaan hiervan. De voor en nadelen en wat je ermee kunt doen. Na deze presentatie begrijp je beter waarom de techniek van Bitcoin revolutionair is voor onze monetaire geschiedenis en besef je dat ideeën hierover niet zwart/wit zijn. Het zal vooral duidelijk worden dat het huidige financiële systeem eindig is, ook na de invoering van een CBDC. Om een oordeel te vormen is het noodzakelijk om te begrijpen wat Bitcoin en blockchain is. Na deze avond zul je waarschijnlijk meer waarderen hoe Bitcoin is ontstaan en kun je zelf een oordeel geven of er een toekomst is voor Bitcoin.

Bitcoin transactie

In het derde deel van deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om kennis te maken met het aankopen en verkopen van Bitcoin. Je kunt op deze avond zelf een eerste Bitcoin Lightning transactie realiseren zodat je begrijpt hoe het werkt, dit kan al vanaf een bedrag vanaf € 0,01. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, meld je dan 48 uur van tevoren aan via [email protected] Dit is nodig om een account aan te maken bij een crypto exchange zoals Kraken of BL3P.

 ——————————————————————————-

Achtergrond van de presentator
Bert van de Ven is een bezorgde burger en ondernemer. Hij zoekt al heel lang naar een betere vorm van een monetair stelsel. In 2011 kocht Bert zijn eerste Bitcoins die hij ook weer uitgaf op het internet. In 2016 kwam hij opnieuw de Bitcoin tegen, echter tegen een koers die 1400% hoger stond. Daarna heeft hij heel veel gelezen en geleerd over de Bitcoin en het huidige financiële systeem.

Rijk is hij er zeker niet mee geworden, wel heeft hij heel veel kennis opgedaan over Bitcoin en het huidige monetaire financiële systeem. Hij leert nog dagelijks en voelt sterk de behoefte om mensen kennis te laten maken met Bitcoin. Zijn grootste motivatie is om mensen kennis te laten maken met het huidige en een compleet nieuw financieel systeem, waarbij geldcreatie vooraf is vastgelegd en er geen derde partij meer nodig is om transacties te verifiëren, ook wel bekend onder de naam “de Blockchain”. 

 

Heb je na aanleiding van bovenstaande toch nog vragen? stel deze dan via [email protected] of voor extra info zie Telegram app De Stamtafel 4.0

——————————————————————–

De Bitcoin presentatie een initiatief van Stam 4.0 en Groep Nieuw Land van Cuijk.

Gegevens

Datum:
januari 21, 2023
Tijd:
19:30 - 22:30

Gegevens

Datum:
januari 21, 2023
Tijd:
19:30 - 22:30