Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Basic Income Earth Network (BIEN).

mei 28, 2023 @ 14:00 - 17:00

 

In het kader van Kennis spreekt en wijsheid luistert…

Lezing over basisinkomen door Sarath Davala, voorzitter van BIEN (Basic Income Earth Network) in Nijmegen

Sarath Davala deed als socioloog onderzoek naar de effecten van een grote pilot met basisinkomen in Madhya Pradesh (India) tussen 2010 en 2014. De resultaten daarvan waren zo positief dat hij sindsdien pleit voor invoering van een basisinkomen in India. Sinds 2015 is hij coördinator van het Indiase netwerk voor basisinkomen. In 2021 werd hij voorzitter van het wereldwijde Basic Income Earth Network (BIEN).

Door zijn achtergrond en ervaringen is hij goed in staat om de mogelijkheid van een basisinkomen in de internationale context toe te lichten. In Nijmegen zal hij de lezing geven, onder meer over de experimenten waar hij bij betrokken was. Daarnaast is er ruim de gelegenheid tot vragen stellen en discussie.

 

Plaats van de lezing: Zwanenveld 9015 (winkelcentrum Dukenburg) Let op: het winkelcentrum is op Eerste Pinksterdag dicht. De zaal is via de achteringang van de winkel (oude C&A) te bereiken. Deze ingang is aan de zijde van het station, bij de laad-los plek, links van broodjeszaak Subway. U bent zonder aanmelding of entreekosten van harte welkom. Een vrijwillige bijdrage voor consumpties volstaat.

—————————————————————————

Wil je eerst een beter beeld krijgen waar de lezing over gaat? Bekijk dan de video waar de facilitator van deze lezing op eenvoudige wijze uitleg geeft over Universal (of) “Unconditional” Basic Income.

https://youtu.be/DsigdJW0Agc

Uitleg on basic income’–>min 20.30 tot  min. 32.32

Gegevens

Datum:
mei 28, 2023
Tijd:
14:00 - 17:00

Gegevens

Datum:
mei 28, 2023
Tijd:
14:00 - 17:00