30 december zijn meerdere Stam 4.0 leden naar een lezing in Wijchen geweest van Karen Hamaker-Zondag.  De lezing in het kort door Karen zelf:

Hoe je de toekomst van de mens ziet hangt af van de groep waartoe je behoort. Zit je in kringen van het World Economic Forum, dan ‘weet je wat het gaat worden’, want je bent het zelf aan het maken. Maar gaat het ze ook lukken? Er zijn namelijk ook groepen met andere perspectieven, van de massamens die wegkijkt tot de activistische criticus. Maar bij welke richting je ook behoort, we zijn allemaal mens met onze eigen worstelingen en idealen. “Uiteindelijk hangt alles af van de kwaliteit van het individu”, zegt C.G. Jung. Het eerste deel van de lezing gaan we delen van het kwaad in de ogen kijken om eerlijk te zien waar we staan. In het tweede deel van de lezing gaan we, uitgaande van de mens zelf, een verrassende en hoopvolle wending aan het verhaal geven.

Karen heeft ook een tipje van de sluier opgelicht m.b.t. de vele autonomie-bewegingen in de wereld. Karen presenteert alleen dat waar ze echt duidelijkheid over heeft gekregen, en neemt je mee op de reis van autonomie die ze zelf aflegt. Autonoom worden is een weg waarop de individuele mens volledige verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen leven en van daaruit een oprechte betrokkenheid op medemens en maatschappij heeft. Het is vooral een andere levenshouding en een andere vorm van bewustzijn. Karen heeft ook een cursus die je online zelf kunt volgen.

Neem plaats aan de Telegram Stamtafel 4.0 voor het laatste nieuws en kijk en praat mee. Deze groep is voor domein en stamleden.