Visie en missie

Voor ons het belangrijk om het gedachtegoed van Stam 4.0 te waarborgen.
We willen in vrijheid en liefde handelen waarbij we een veilige basis met vertrouwen bieden voor iedereen.

We werken vanuit de gedachte “it takes a village to raise a child”. Wij zien een soort Educatiecentrum voor ons waarin we met een groep ouders eigen educatie verzorgen in de directe en ook indirecte omgeving. Denk aan een speelgroep, gym, dans/muziek, ect. We reiken aan en zullen een leergemeenschap vormen om het samen met een groep te doen. Met een groep mensen waarin we vanuit thuisonderwijs als basis toch samen zorgdragen voor het geheel zodat kinderen(en volwassenen) kunnen leren van elkaar. Op deze manier willen we een uitnodigende en stimulerende omgeving bieden om zo de nieuwsgierigheid en intrinsieke motivatie van het kind te wekken.

We zien dan ook het liefste betrokken ouders die hun steentje bijdragen in de ontwikkeling van hun kind(eren). Waarin zij op hun eigen wijze en eigen tijd gebruik kunnen maken van het ‘educatiecentrum’. We willen dat ze zich in de meest pure authentieke én autonome vorm kunnen ontwikkelen met daarbij de uitnodiging om ook nieuwe vaardigheden tot zich te nemen. Kinderen geven we de ruimte om hun grenzen te leren ontdekken en dat ook kunnen aangeven om er naar te handelen. Ook zal er ruimte zijn voor de (hoog)gevoeligheid en spiritualiteit van kinderen en ouders.

We gaan uit van de breedste zin van het woord mbt thuiseducatie waarin ook gekeken wordt naar eventuele gastouders/ oppassers/ andere mogelijke begeleiders die zich willen aansluiten bij onze visie.

We willen dat kinderen opgroeien als blije en vrije kinderen op hun eigen wijze.

We zijn in een opbouwende fase waarin al enkele TO’ers en Unschoolers, Thuiszitters actief zijn. Spreekt dit je heel erg aan en wil je graag helpen opzetten? Neem dan ook even contact op met ons.

Ook als jezelf wilt beginnen met TO of al bent begonnen en je graag wilt aansluiten als betrokken ouder. Laat het ons weten via [email protected] We kunnen elkaar ondersteunen en er voor je zijn.

Voor onze initiatieven pagina zijn we op zoek naar gastouders/oppassers/ educatie gerichte bedrijven voor kinderen en/of jeugd en denk ook aan bijv. kinderfeestjes etc. Vind jij het tof om jouw bedrijf hier op onze pagina toe te voegen? Dan zien we jouw aanmelding graag tegemoet!

Voor alle overige informatie: [email protected]