Bezoek Metaal Kathedraal Utrecht 29 januari 2023

Mijn belangstelling is gewekt als ik in november 2022 bijgaand artikel in De andere krant 2022 lees.

We bouwen voortvarend in ons domein Gezondheid en Welzijn, maar dit lijkt wel erg goed aan te sluiten bij ons gedachtengoed: een blauwdruk voor samenwerking tussen therapeuten.

Na overleg met alle domeinleden zoek ik meerdere malen contact en wordt mijn lange wachten beloond met een uitnodiging voor een presentatie. De blauwdruk is namelijk nu pas geheel klaar om te delen en de belangstelling is groot!

We worden hartelijk verwelkomd in de prachtige Metaal Kathedraal. De presentatie wordt gegeven  door Rob van Rooij (jurist) en Peter Toonen. (Nederlands spreker, schrijver en Mayakenner). Zij bouwen vanuit verbinding en vertrouwen mee aan een gezondere samenleving net zoals ons domein. Ze organiseren bijeenkomsten waar in een goede sfeer leden elkaar ontmoeten, kennis, ervaring en informatie delen. ZO stam 4.0!

Deze ochtend hebben we het over een betere begeleiding voor mensen met gezondheidsuitdagingen en prikschade. Er is hierin een toenemende hulpvraag ontstaan. Steeds meer mensen zien dat de toename van gezondheidsproblemen te maken heeft met ziekmakende vervuiling zoals chemtrails en nano luchtverontreiniging, additieven in voeding alsmede vaccinaties. Daarnaast is er een groeiend bewustzijn dat ons zelfgenezend en- reinigend vermogen hierbij een belangrijk deel van de oplossing is.

Het is echter steeds moeilijker om binnen de hoeveelheid zorgaanbieders een betaalbare, geschikte en bij ieder een passende therapeut en/of zorgaanbieder te vinden. Er zijn meestal ook meerdere wegen die je kunt bewandelen, waarbij het wel van belang is dat iemand de behandeling en de behandelaar kiest die het beste bij hem of haar past. Regionale samenwerking tussen therapeuten

in groepen of cellen, die vervolgens landelijk verbonden zijn, dragen zorg voor beter hulp voor degenen die dat nodig hebben. Het opzetten en runnen van een dergelijk samenwerkingsverband is in de praktijk best lastig te realiseren. In 2022 is er met therapeuten in Tilburg en Utrecht gewerkt aan het creëren van een blauwdruk voor een cel waarin therapeuten veilig en effectief samen kunnen werken. Intentie is dat therapeuten elkaar leren kennen en hun expertise! De hulpvraag bij een therapeut kan leiden tot behandeling, maar ook verwijzing naar een andere therapeut in de cel. Simpelweg omdat de hulpvraag daar meer bij aansluit! Hoe mooi is dat!

We waren met twintig mensen, die ieder hun vakgebied hebben. De blauwdruk werd gepresenteerd in stappen zoals hoeveel therapeuten in een samenwerkingsverband,  intervisie en elkaars therapie leren kennen alsmede gebruik van een format en profiel. Bijeenkomsten organiseren,  lezingen en trainingen verzorgen, etc. De informatie is eer boeiend en bruikbaar. We gaan blij huiswaarts. Niet alleen vanwege de presentatie en opgedane contacten, maar ook vanwege de (h) erkenning…….in hoe we in onze regio al bezig zijn…..!

—————————–

Stam 4.0 is een netwerk dat ook fungeert als vangnet. Om mensen binnen het netwerk te ondersteunen verzamelen wij zo veel mogelijk relevante informatie op dit platform. Alle contacten opgenomen en voortvloeiend vanuit dit platform conformeren zich aan het gedachtengoed van Stam 4.0 en haar visie en missie. Wil jij met je bedrijf ook vermeld worden op een initiatievenpagina? meld je dan aan als Stamaanbieder!

Neem plaats aan de Telegram Stamtafel 4.0 voor het laatste nieuws en kijk en praat mee. Deze groep is voor domein en stamleden. Ook kun je vrijblijvend naar een informatie- en kennismaking avond komen. Meld je daarvoor hier aan: [email protected]